tiistai 4. syyskuuta 2018

Syyskuu



Ihana lämmin kesä on vaihtumassa syksyyn. Vielä on kuitenkin säät olleet lämpimiä ja aurinkoisia. Kesän alussa teimme vähän suuremmin pihatöitä ja nyt voimme nauttia uuden perennapenkin kukoistuksesta. Siitä ehdinkin haaveilla jo aika monta vuotta.





Olen ihastunut perinteiseen punavalkoiseen verenpisaraan. Ostimme aivan upean suuren amppelin. Kesällä olimme muutaman päivän pois, ja kukkaraukka kuivui kokonaan. Kastelin sitä kuitenkin, ja yllätys oli iloinen, kun sain sen virkoamaan ja kukkimaan uudestaan upeasti.





Keväällä kudoin pienet sukat, lankana Novitan Nalle.






Ystäväni toi tuliaisena Unkarista kivoja puuvillalankoja. Innostuin heti virkkaamaan aurinkoisen kesäisen pöytäpyyhkeen. (Vai mitä sanaa siitä nyt käyttäisi, tiskirätti sanana ei ole kovin kaunis)





Keltainen ja valkoinen ovat mielestäni ihanan kesäinen yhdistelmä, päivänkakkara tulee tästä mieleen.







Työn alla ovat taas sukat, tällä kertaa kirjoneuletta. Malli on Mari neuloo -blogista.






Keväällä kävimme miehen kanssa Saksassa kauniissa Bad Homburgissa. Sieltä ostin pieniä kukansiemenpalleroita. Ne ovat tarkoitettu kaupungin kaunistamiseen, heitetään jonnekin ja odotetaan kukkaloistoa.
Uuden perennapenkin taakse laitoin palleroita, toiveissani oli kukkaniitty. Sieltä nousikin monenlaisia kivoja kukkia, muunmuassa näitä sinisiä. Kiva muisto hienolta matkalta!







Keväällä omenapuut kukkivat upeasti. Mutta ikävä kyllä, vaikka sato on runsas, niin se on kovin huonolaatuinen. Paljon muumioita ja muuten huonoja omppuja. Onneksi sentään jonkinverran kauniita ja hyviäkin. Ja alkusyksyn merkkinähän ovat omenapiirakat ja -paistokset sekä omenahillot.


Nautitaan kauniista syyskesästä!





2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Tuo pöytäpyyhe on ihanan aurinkoinen! Minulle tiskirätti sanana tuo mieleen haisevan, kulahtaneen chifonetin, mutta samalla siinä on jotain hyvin kodikasta ja aitoa. Pitääkin maistella tuota pöytäpyyhe-sanaa, josko se tarttuisi käyttöön.

Ihanaa syyskuuta ja herkullista omppuaikaa Sinulle!

Timi kirjoitti...

I love your handmade works! They are beautiful!!!
We have lots of apple in the garden, too! I made apple pies and jams too! :o)