keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Naistenpäivän mietteitä


Eilen naistenpäivänä juhlimme pojan 11-vuotissyntymäpäiviä. Hän halusi kutsua kaikki hänelle tärkeät aikuiset ystävät, heitä olikin sitten toistakymmentä juhlissamme. Tarjoilutkin hän ajatteli vieraiden mukaan. Oli ihanat juhlat ja oli mukava, että ystävät tulivat. Sain pojalta ja miniältä kauniit kukat naistenpäivän kunniaksi.Juhlimme suuresti kiitollisina siitä, että selvisimme suuresta vaaratilanteesta edellisenä päivänä. Meillä on tapana leipoa juhliin (ja muulloinkin). Vanhempi veli (12v) halusi leipoa laskiaispullia. Minä lähdin hakemaan pikkupoikia päiväkodista. Sillä aikaa oli kotona syttynyt hellalla tulipalo. 12-vuotias oli huomannut olohuoneeseen liekit keittiöstä ja juossut heti sinne, ottanut sammutuspeitteen ja sammuttanut tulipalon! Palokunnalle jäi tilanteen tarkastus ja tuuletus. Kyllä oli monenlaiset ajatukset mielessä, kun ajoin tuhatta ja sataa kotiin pojan soitettua, että meillä on tulipalo... Suuri varjelus oli mukana tässä tilanteessa. Ja onneksi poika on vapaapalokunnassa, siellä oli opeteltu sammuttamista.
Tämän kirjoitan siksi, että haluan muistuttaa teitä sammutuspeiton tärkeydestä! Meillä se on ollut "koristeena" keittiössä jo vuosia, nyt sitä tarvittiin. Miten olisikaan muuten käynyt.
Ja sitten ruusuisiin asioihin.. Taas löytyi kirpputorilta aivan suloisia ruusukuppeja, yhteensä nämä 5e. Sunnuntain Hesarissa oli juttu Aira Samulinista ja hänen 300 kappaleen ruusukuppikokoelmastaan. Minä en vielä yllä lähellekään sitä;). Aira kertoi, että hänellä kupit ovat erilaisia, yhdessä ne muodostavat ruusutarhan!
Soikea vati 1,5e, ja kauan etsimäni vaaka (samanlainen kuin äidilläni) 4e.
Taustalla myös ystävien tuomat naistenpäiväruusut.Jokin aika sitten löysin nämä sakset, mm Fiskars ja Singer, 1e/kpl. Ja ylinnä sievät sokeripihdit myös 1e. Pitsiliinat samoin 1e/kpl Ja lautanen 5e. Ruusutaulua en tietenkään voinut vastustaa, 3e.Äitini lähetti minulle ihanat lämpimät tossut. Hän on kutonut nämä Puro-langasta ja huovuttanut. Kiitos äiti!

Naistenpäivänä tulee ajateltua myös omaa äitiyttä, monenlaisin miettein. Tässä kehystettynä Äiti-sivu Kaarina Helakisan ihanasta Aapelus-kirjasta. "Äiti on yleensä ihmisen lähin ystävä, vaikka saattaakin välillä olla äkeä..".
Nyt aurinko paistaa ja ulkona on lämmintä 2,5 astetta, kevät! Tänään oli jo myytävänä mininarsisseja ruukussa, kohta ne voi laittaa portaille kevään merkkinä.
3 kommenttia:

Irmeli kirjoitti...

Olipa onni, että poikasi oli valppaana ja vieläpä osasi toimia oikein eikä hätääntynyt neuvottomaksi.
Sinä se teet mahtavia löytöjä kirppiksiltä ja kauniit sukat olet saanut äidiltäsi.

Riitta kirjoitti...

Voit olla ylpeä pojastasi kun hän toimi niin hienosti vaarallisessa tilanteessa :)
Kirppari on ollut sinulle taasen suosiollinen, ihania nuo sakset :)

Sari kirjoitti...

Olipa kyllä varjelusta tuossa teidän tapauksessa! Hienosti toimittu.

Ihania kirpparilöytöjä ja hauska tuo äiti-taulu :)