torstai 20. kesäkuuta 2019

Kesäkuuta
Kesäkuu. Aurinkoa, lämmintä, sadetta, viileää, kukkia, tuoksuja.

Särkynyt sydän kukkii sekä kotipihalla että mökillä.


Kesäkuu alkoi ihanilla juhlilla. Poikamme valmistui kokki-ylioppilaaksi. Juhlapöydän tarjoilut olivat hänen suunnittelemiaan ja pääosin myös itse valmistamiaan. Minä leivoin jotain ja tytär auttoi valmisteluissa.
Tarjolla oli erilaisia salaatteja, leipiä ja levitteitä mm punajuurihummusta, voileipäkääretorttuja eri täytteillä ja myös makeita herkkuja. Poika teki itse macarons-leivokset. Hän myös teki itse kehittelemänsä pihlajannuppupannacotat. Juhlat olivat todella herkulliset!Poika halusi vihreä-valkoisen kattauksen. Tässä tyttären tekemä kukka-asetelma.

Nämä kuvat ovat tyttären kännykästä. Juhlahumussa en muistanut kuvata.
Kesäkuun alussa ostin mökkipaikkakunnan torilta Niittypellon tilan villalankaa. Kudoin itselleni palmikkosukat. Nämä ovat ihanan lämpimät ja tuoksuvat oikealle villalle.Matkalla pohjoiseen pysähdyimme pariksi yöksi Runnin kylpylään. Tämä on mukava rauhallinen paikka rentoutua. Huoneet ovat viihtyisät, tarjolla on hyvää ruokaa ja monipuolisia hoitoja. Tietenkin joimme lähteen terveysvettä!
Kylpylän vieressä virtaa joki. Reilun kilometrin päässä on sulkupato. Sen alle voi mennä ottamaan vesihierontaa. Tällä kertaa tyydyimme vain katselemaan :).
Kylpylästä saa lainata pyöriä. Kuopuksen kanssa kävimme pyöräilemässä padolla. Se olikin hauska retki!


Halusin kokeilla vähän vaativampaa palmikkoneuletta. Lehden tilaajana sain Niina Laitisen Toukokuun sukka - ohjeen. Ohje on selkeä ja kutominen helppoa ja hauskaa.Kevään aurinko, rikkaruoho, puutarhurin kauhistus. Mutta joka vaiheessa niin kaunis!


Kotipihalla kasvavat kurjenmiekat. Niitä pysähdyn aina ihailemaan, mitä ihmeellisiä värejä ja yksityiskohtia!Ja mielestäni kesän kaunein maisema, tässä aurinkoisena päivänä. Mutta yhtä kaunis myös sateella ja sumuisena päivänä.Oikein hyvää juhannusta!

4 kommenttia:

Анна Гончарова kirjoitti...

Прекрасный праздничный стол! И очень красивые носки!

Maria kirjoitti...

Kiitos! Thank You!

Anu kirjoitti...

Voi, kuinka kauniita kesäisiä kuvia. Tuo teidän rantamaisema on niin upea! Ihan tulee kyyneleet silmiin, kun ajattelen koti-Suomea. Ja niin komea juhlapöytä teillä täynnä herkkuja. Onnittelut pojallesi! Hyvää Juhannusta!

Maria kirjoitti...

Kiitos onnitteluista. Oikein hyvää juhannusta myös sinulle!