tiistai 4. tammikuuta 2011

Lomaa
Joululoma jatkuu meillä vielä tämän viikon. Tänään kävimme poikien kanssa Kansallismuseossa. Rakennuksenakin se on jo todella upea. Ja parhaillaan siellä on aivan ihana nukkekotinäyttely. Se näytti kiinnostavan monia muitakin, väkeä oli paljon.Näytteillä olevista nukkekodeista suosikkini on Väinölä. Ah sitä ihanuutta! Kaikkia yksityiskohtia voisi tutkia vaikka loputtomiin. Pojatkin ihastelivat taloa ja sen sisustusta. Museossa sai kuvata, tässä kaksi kuvaa Väinölästä. Alemmassa kuvassa on nukkekodin pohjakerroksessa oleva kahvila.
Tietenkin kiersimme poikien kanssa myös museon aarrekammiot ja asehuoneet. Ja yksi pojista innostui poronhoidosta, esittelyvideo oli niin hieno.
Ehdimme vielä nähdä myös Stockmannin jouluikkunan, tässä oravan ompelimo. Tämän vuoden ikkuna oli oikein kaunis.
Stockalta pojat löysivät jokainen mieluisen pienoismallin koottavaksi loppuina lomapäivinä.

Kaupunkikierroksen jälkeen ehdin vielä tyttären kanssa lempikirppikselle - ja katsokaa, nippu ristipistolehtiä à 2e! Ihania malleja, nyt pistelemään. Muuten, Akateemisesta ehdin ostaa tänään jo yhden lehden normaalihinnalla...


Eilen jo sain pisteltyä pienen kukan, siitä teen kortin. Malli on uudesta Cross Stitcher-lehdestä, värit vaihdoin siihen.Vielä joulukuusen valot loistavat meillä. Viemme kuusen pois vasta loppiaisen jälkeen.

Ja mikä olikaan joulun suosituin peli? Albert pääsi mukaan pelaamaan!5 kommenttia:

Irmeli kirjoitti...

Mukavan tuntuinen retkipäivä on ollut teillä ja upean kasan lehtiä onnistuit löytämään edullisesti. Pistelysi on kaunis, siitä tulee hieno kortti. Lämpimät onnitelut myös sinulle, näin vähän jälkikäteen. Hyvää loppiaista, kuusen valojen loisteessa meilläkin sitä vielä vietetään.

Mari kirjoitti...

Hieno näyttely. Nukkekodit kiehtoo kovasti.

Hienoja löytöjä teit kirppikseltä.

Kiitos onnitteluista :)

Lennu kirjoitti...

Jostain linkistä löysin blogisi, kaunis blogi sinulla ja ihana Albert :) Nättejä pistelyitä myös tietysti, mukava löytää aina uusi blogi luettavaksi!!

Marie Elisabeth kirjoitti...

Nukkekodit inspiroi. Niitä on aina ihana ihastella. Kiva reissu näyttää teillä olevan takana :) Hyvää alkanutta vuotta sinne!

Mari kirjoitti...

Oi oi, kiitos suloisesta kortista! Enpä olisi arvannut että se tännepäin matkaa, niin ihana. Jääkaapin ovessa se nyt piristää :)