tiistai 3. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen

Pääsiäisviikko. Pajunoksat koristeltu ja virvottu, pääsiäisruohot kasvaneet. Tänä vuonna ruohoa myös suloisessa ruusukupissa. Meillä perinteisiin kuuluvat tietyt herkut, rahka-persikkapullat, lusikkaleivät ja pasha. Ja Matteus-passion sävelin hiljennymme pääsiäisen sanoman äärelle.


Kuistikin on koristettu juhlaa varten.


Viime viikolla oli ihanan lämmin ilma, laitoin narsissit ulos ruukkuun. Siellä ne loistavat kevään keltaisina aurinkoina.


Tässä muutamia keskeneräisiä projekteja. Eikö se niin ollutkin, että monenlaisia töitä on hyvä olla tekeillä, niin voi aina mielialan ja innostuksen mukaan tehdä niitä;). No, minulla nämä sukat ovat olleet tekeillä jo jonkin aikaa. Löysin tuon vaaleanpunaisen 7veljestä-langan, oli ihan pakko aloittaa sukat!


Viime viikon lämpiminä päivinä jo haaveilin kesästä, ja aloitin tämän kesähuivin. Väri nyt ei pääse kyllä oikeuksiinsa tässä kuvassa. Tuo on oikein pehmeä vaaleansininen, lankana Rose mohair, puikot no:8. Valmista tulee siis nopeasti!


Pistely on myös vähän edennyt...

10-vuotiaani innostui rakentamaan mäkiauton. Pohjana vanhat rattaat. Huomatkaa käsijarru!

Lapsena meillä oli ihania joulukoristeita, noita "lumisadepalloja". Olen nyt yrittänyt myös niitä jouluksi ostaa, mutta huonolla menestyksellä. Tai siis ostaminen on kyllä onnistunut, mutta säilyminen ei. Muutamana viime vuonna pallo on kestänyt yleensä päivän. Pienet ovat innokkaasti niitä ihailleet...
Tätä meillä on kyllä naurettu monesti. Nyt sisareni ilahdutti minua tällaisella suloisella pääsiäispupulla! Ja se on kestänyt jo useamman päivän:).

Viikonloppuna takatalvi yllätti. Saimme lunta taas 10 senttiä! Narsissit silti hehkuvat valoa.

Oikein Hyvää ja Rauhallista Pääsiäistä!

13 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Hola Maria me encánta la taza de rosas con el cesped y el coche de madera es auténtico.Te envío muchos saludos.

Анна Гончарова kirjoitti...

Какой интересный пост! Мне очень понравились носки. Серый цвет прекрасно сочетается с розовым, это классическое сочетание и выглядит очень красиво! Поздравляю с продвижением вышитого дерева!И очень понравились цветы, они прекрасны!

Saara kirjoitti...

Kauniita neuleita tekeillä, ihanat värit sukissa. :)
Mäkiauto on tosi hieno, meilläkin asuu samanikäinen pikkuinsinööri.
Rauhallista pääsiäisenaikaa teille!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä!

Meillä on rairuohot vielä istuttamatta..

Eila kirjoitti...

Minäkin ihastelen sukkien väritystä!
Pääsiäiseen on mukava virittäytä erilaisin koristein, kukkasin ja leipomuksin. Meillä taitaa jäädä nyt leivonnaiset vähemmälle, mutta kyllä pääsiäistäytekakku pitää olla, luulempa että tyttö sen tekee.
Rauhaisaa ja valoisaa pääsiäsitä!

Mari kirjoitti...

Ihanaa pääsiäistä teille!
Kivoja juttuja olet laittanut. Jotenkin kaikki nämä keväiset ja värikkäät somistukset on niin kivoja, hyvä saada väriä ympärilleen näin kevään kynnyksellä.

Katri kirjoitti...

Ihan ehdottomasti kannattaa olla monta työtä kesken yhtä aikaa. Vain siten säilyy tekemisen ilo ja inspiraatio uusiin töihin!

Kaunista jälkeä olet tehnyt / tekemässä. Ja tuo mäkiauto, se on ohan huippuhieno!

Iloista pääsiäistä!

La Comtesse kirjoitti...

Happy Easter!!!
Loredana

Lavanda e Lillà kirjoitti...

Maria,
ancora neve!!!!!
Buona Pasqua a te e famiglia!
un grande abbraccio Claudia

Fanny kirjoitti...

Kauniita käsitöitä sinulla työn alla; sukissa kauniit värit ja huivista tulee todella kaunis. Mäkiauto on aivan mainio. Hauska rairuohon istutuslaatikko sinulla tuossa viimeisessä kuvassa. Mukavaa pääiäistä!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Onpas paljon kaikkea kivaa! Mäkiauto on kertakaikkiaan nostalgisen näköinen, rairuoho kupissa hauska idea, ja vau, tuo vaaleanpunainen sukkalanka - onpas herkullisennäköistä!

Irma kirjoitti...

Näyttää niin tutulta tuo että on monta työtä kesken, mullakin parit pistelyt, tumput, sukat ja jotain muutakin lojuvat keskeneräisinä mikä missäkin.
Ihana ruusu-ruohokuppi ja aivan mahtava mäkiauto!
Blogissani on sinulle tunnustus jos sellaisen haluat ottaa vastaan.
Mukavaa 2. pääsiäispäivää!

Sari (saristitching) kirjoitti...

Kauniita sukkia ja muita käsitöitä. Mukavaa viikon jatkoa!