sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Syyskuu
Eilen, elokuun viimeisenä, minulla oli lukuvuoden ainoa lauantaityöpäivä. Se sujui mukavasti ulkoillen hyväntekeväisyyden merkeissä. Töiden jälkeen pidimme tyttären kanssa 'ministelyillan'.

Mökin varastossa on pyörinyt pieni vanerista tehty nukkekoti. Olen monesti aikonut hävittää sen, se on ollut mielestäni ruma ja huonokuntoinen. Kesällä kuitenkin katselin sitä uudestaan. Se näyttikin aika sympaattiselta:). Maalasin sen kauttaaltaan valkoiseksi ja ajattelin sisustaa sen myöhemmin.

Eilen siis otin nukkekodin esille. Tapetit löytyivät varastoistani. Osa on omista remonteista jäänyt, osa muista tapettijäämistä. Alakerran lattiat päällystin Bilteman sytytyskepeillä. Keittiöön laitoin tyttären ehdotuksesta helmiponttipaneelit, siis jäätelötikkuja ja hammastikkuja vuorotellen.

Leikkasin jo ikkuna- ja ovilistat valmiiksi, mutta liimaan ne myöhemmin. Talo ei ole minkään mittakaavan mukaan rakennettu, joten teen sinne huonekalut ihan erikseen sopivassa suhteessa talon kokoon. Ulkomaalaus ja katon teko on vielä mietinnässä.


Tytär askarteli pieniä ihania juttuja. Tällaisen kattokruunun metallilangasta. Mielestäni aivan upea.Ja siihen myös kynttilät. Ne hän teki hammastikuista. Sydän on metallilankaa.
Tytär aikoo rakentaa miniompelimon ja kangaskaupan. Sinne hän teki valmiiksi henkareita ja pienen pussikon ja suloisen kastepuvun.Tähän teemaan varmaan sopii tämä Lotelle tehty avaimenperä:)


Tänään on ollut välillä sateista, se on varmaan syksyn alkua. Oikein hyvää syyskuuta!

7 kommenttia:

Дарья kirjoitti...

Just awesome cosy small house for dolls! Very cute!

suvi kirjoitti...

Ihana mini-koti tulossakin...meille naapuri lahjoitti vanhan nukkekodin,sitä tekis mieli alkaa tuunaileen...

Anu kirjoitti...

Ihana nukkekoti! Minäkin tykkään kovasti kaikista minijutuista. Oma nukkekotini on tosin ollut keskeneräisenä jo muutamia vuosia...
Mukavaa syksyn alkua sinulle!

Lumiruusu kirjoitti...

Oi,oi mikä mahdollisuuksien nukkekoti..minä tykkään juuri tuollisista pienistä ja erikoisista nukketaloista tai vaikka ihan vaan "roomboxeista" tms. tai muistatko/tiedätkö
Mari.V.n "Hiiren Lyhtytalon" ?

Kattokruunusta tulee mieleen oikein rustiikki ranskalainen maalaiskeittiö,paljon metallisia yksityiskohtia ,hillityt harmaa /valkoiset Chabby Chic värit..
tai ehkäpä teet sitä jotain ihan erilaista..
Kivaa nähdä millaiseksi tuo kehittyy aikaanaan..
Ompelimo on kiva idea ja Tyttären tekemät kastemekko ja pussuka ihanat :)

Allihaahka kirjoitti...

Voi, kun suloista! Milloinkahan minä "sorrun" näihin askarteluihin? No, se voi viedä aikaa, jos ei sitten joku tytöistäni houkuttele minua sille tielle... :)

Lotte kirjoitti...

Onni, ettet ehtinyt hävittää sympaattista nukkekotia! Siitä on tulossa suloinen. Ihania minejä olette saaneet yhdessä aikaan!

Kiitos vielä avaimenperästä. Se on täydellisen kaunis.

Mari kirjoitti...

Ihana yhteinen projekti sinulla ja tytölläsi. Ministely on mukavaa puuhaa :)