tiistai 5. toukokuuta 2015

Oi armas toukokuu...
Toukokuu ja valkovuokot! Ne ovat joka vuosi niin ihana näky. Kyllä kevät on kaunis!


La Comtessen blogista löytyi tällainen aivan suloinen ruusu-mansikkamalli. Pistelin tämän kesätaivaan siniselle pellavalle. Langat suurinpiirtein mallin mukaiset.
Ja vaihteeksi viimeistelin tämän tauluksi Ikean kehyksellä.
Kohta on kesä ja mansikat:)


Mekkotehdas-blogin Kirsikka ja Sunna yhdessä valokuvaaja Kristan kanssa ovat julkaisseet uuden kirjan Mekkotehdas aikuisille. Voi, miten kaunis kirja se onkaan! Innostuin heti ompelemaan Vilma-mekon Eurokankaan trikoopalasta. Kaava on todella hyvä ja mekko oli helppo ja nopea ommella. Helmet tein puuhelmistä ja kuminauhasta.

Tekisi mieli vielä ommella pari muutakin mekkoa tuosta kirjasta. Ehkä kesällä:)
Tosimummon blogissa olen jo kauan ihastellut kätevää käsivarsineulatyynyä. Vappuna mökillä sitten ompelin ruusuisen neulatyynyn.

Vappuna olimme mökillä. Jäät olivat lähteneet järvestä, joten taas pääsin aamuisin uimaan. Voi, miten se virkistää!

Vappuun kuuluivat tietenkin itsetehdyt munkit. Ja ensimmäistä kertaa elämässäni tein kalakukkoa. Siihen sain erinomaiset ohjeet Helin blogista. Kiitos! Käytin silavan sijasta lohta muikkujen päälle. Oli todella herkullista!


Ihania keväisiä toukokuun päiviä Sinulle!7 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Samaa mieltä kanssasi, kyllä kevät on kaunista ja ihanaa aikaa. Joka päivä tapahtuu niin paljon kaikkea, että välillä ihan hengästyttää. Tuo pistelemäsi malli saa kyllä odottamaan mansikoiden kypsymistä oikein vesi kielellä! Minä olen toivonut tuota Mekkotehdas aikuisille -kirjaa äitienpäivälahjaksi. Saa nähdä miten toiveitani on kuunneltu, painos on kuulemma loppuun myyty! Mekkosi on niin kaunis, että nyt toivon kirjaa kahta kovemmin! Iloista toukokuuta sinulle!

Timi kirjoitti...

The strawberry picture is beatiful!!! Just like the dress! I love May, too! :o)
Wasn't the lake too cold for a swim?

Eila kirjoitti...

Kaunis ja herkkä on tuo mansikkataulu. Minullakin mansikkatyö tekeillä.
Sinulla tuo ompelupuolikin sujuu hyvin, kivan mekon olet surauttanut ja neulatyyny on nätti.
Ihana valkovuokkometsä, kyllä teidän eteläsuomalaisten kelpaa:)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Minä olen ehdottomasti kevätihminen. Upea postaus.
Mukavaa päivää sinulle.

Irmeli kirjoitti...

Juuri niin, kevät on kaunis! Ja kaunis on myös pistelysi. Taidan ottaa tämän myös seuraavaksi pikkupistelyksi ja valita pohjakankaaksi myös sinisen. Näyttää niin kesäisen raikkaalta siinä, kiitos väri-ideasta!
Kivoja ovat myös ompelukset.

Lumiruusu kirjoitti...

Kevään silmänkantamattomiin ulottuvat valkouokkoniityt on lapsuudenmaisemaani pääkaupunkiseudulta. Täällä Pohjanmaalla saa odottaa kesäkuun loppupuolelle niin metsässä kukkivat pienet valkoiset metsätähdet..ne on mun "lohtukukkia" kun valkovuokkoja ei ole. Kerrassaan suloisia ruusuja ja aivan hurmaava tuo mansikkapistely-ja mekko on ihana !

Hurmioitunut kirjoitti...

Voih, valkovuokkoja! Noita en ole tänä keväänä nähnytkään, sinivuokkoja kyllä jonkin verran. Kaunista ja aurinkoista kevättä sinullekin! :)