tiistai 23. tammikuuta 2018

Talvitunnelmia


Uusi vuosi ja vihdoin talvi täällä meilläkin. Mökillä saimme kyllä nauttia lumisesta maisemasta jo jouluna, mutta tänne lumi satoi vasta vähän aikaa sitten.
Viikonloppuna pääsin hiihtämään ensimmäisen kerran tänä talvena. Järven jäällä se on todella rentouttavaa.

Tammikuu on jo lopuillaan, joten eiköhän ole jo aika muistella joulunajan käsitöitä.
Pistelin pieniä joulukoristeita. Niistä tulee minulle aina joulun tunnelmaa. Tällä kertaa viimeistelin ne pykäpistoilla.


Joulun vietimme mökillä, mutta kotiinkin laitan aina jotain jouluista.


Joululahjaksi kudoin sukkia. Lankana molemmissa 7veljestä. Siksak-kuvioiset isoäitini mallilla ja toisten sukkien mallin löysin Kyllikki Mitrosen ja Liia Vilkkumaan kirjasta Sukkasillaan.

Vauvalahjaksi pienet raitasukat. Lanka 7veljestä.

Pidän kovasti tästä Olavi-sukkamallista. Kudoin siis toisetkin, nyt ruskeasävyisinä. Raitakuvion otin Matti-sukan mallista. Nämä siis myös tuosta kirjasta.


Ja itselleni kudoin myös uudet sukat. Käytän villasukkia joka päivä :). Ja monesti yölläkin ne lämmittävät kylmiä varpaita, joten uusille sukille on aina käyttöä.
Kuopus on innokas kalastaja kesällä ja talvella. Kuvassa pilkistävät valko-harmaat maastokuvioiset talvihousut, jotka ompelin hänelle viime talvena. Kangas on vahvaa ulkoilukangasta ja vuorin ompelin fleecestä. Isoveli tilasi samanlaiset, ne ovat nyt työn alla.Kovin on harmaata ollut tänä talvena. Muutama aurinkoinen päivä on ilahduttanut kuitenkin. Jälleen on luvattu vesisadetta ja lämpimiä säitä, mutta toivottavasti talviaurinkokin näyttäytyy taas.

Mukavia talvipäiviä!

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oletpa ollutkin ahkerana. Suloisia töitä olet tehnyt. Upeita talvikuvia ja voi vain ihailla, että kyllä talvi on sitten kaunis.

Timi kirjoitti...

I like those socks! They look so warm and soft!
You made beautiful Christmas ornaments!!!
Have a nice day! :o)

Анна Гончарова kirjoitti...

Какая прекрасная зима! Все очень красивое и мне очень понравилось!