tiistai 18. syyskuuta 2018

Syksyä
Syksyn merkkejä on jo näkyvissä. Tosin ei nyt vielä näin paljon, kuva on viime lokakuulta. Mutta puissa on jo paljon keltaisia ja punertavia lehtiä. Mustikanvarvut ovat myös todella kauniin värisiä. Luonnon väriloistosta saamme taas iloita.


Ajatukset tarvitsivat lepohetkeä, ja mikä siihen parempi keino olisikaan kuin pistely! Ensin ajattelin tehdä jotain syksyistä, keltaista, oranssia. Mutta löysin tämän kivan mallin, jonka olen jo kauan sitten aikonut tehdä.
Tämä on Country Cottage Needleworksin malli Snow Birds. Pistelin tämän vaaleansiniselle pellavalle. Se sopii hyvin talviseen työhön.Langoiksi valitsin kuvan perusteella sopivat. Tuo Nina's Threads ruskea on todella kaunis. Harmi, että en saanut värejä kunnolla näkyviin, tänään kuvatessani oli taivas harmaan pilviverhon peitossa.

Keväiset orvokit ovat joka vuosi levinneet kukkalaatikoista pihalle. Ne kasvavat kivien keskellä ja pihalaattojen väleissä. Keltaisia, valkoisia ja erisävyisiä sinisiä kukkia nousee joka puolella. Ne ovat niin suloisia, että en raaski niitä pois kitkeä.
Vielä jaksavat tomaatit jatkaa kasvuaan. Meidän tomaattimme kasvavat ruukuissa pihalla. Taimet ostimme mökkikunnan torilta, lajikkeista ei ole tietoa, mutta hyvänmakuisia ovat.


Pihapöydällä syklaami hehkuu syksyn väriä. Nyt kukkivat vielä sekaisin kesän ja syksyn kukat pihallamme. Marketta ja pelargonit ovat edelleen hyvässä kasvussa. Tälle viikolle on luvattu lämmintä säätä, mutta täytyypä seurata yölämpötiloja ja nostaa aremmat kukat sisälle ennen pakkasia.


Kosteina syysaamuina voi luonnossa nähdä taidetta. Eräänä aamuna mökillä metsä oli täynnä mitä upeimpia seittejä. Tämän kuvan otin puhelimella kun kamera ei ollut mukana.


Kauniita syyspäiviä!

3 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Kauniita kuvia olet ottanut. Onpas ihana tuo pistelymalli. Minulla vaan ei onnistuisi noin pienillä pistoilla tehdä silmien vuoksi. Kaunis tuollainen pellavatausta työssä.

Timi kirjoitti...

Oh, it looks like Autumn arrived to Finland! Here everything is green....yet..
I love your stitching! It's so cute! So is the little flower in your garden!
Have a nice week!!! :o)

Katri kirjoitti...

Kaunis pistely ja niin ihanan syksyistä tunnelmaa, vaikka orvokit tuovatkin minulle aina kevään mieleen!