keskiviikko 7. elokuuta 2019

MuseoitaViikonloppuna pääsin käymään ihanissa museoissa. Ensimmäisenä kävin Halosenniemessä Tuusulan Rantatiellä. Koko Rantatie on hieno, siellä on monta käyntikohdetta. Halosenniemessä käyn ainakin kerran vuodessa. Talo jo sinänsä on upea ja tunnelmallinen. Siellä on kivoja näyttelyitä. Tällä kertaa Naisia tupa täynnä - näyttelyssä on kuvia naisista ja naisilta. Kaunista!


Talossa sai kuvata, mutta yhtään taulua ei saanut näkyä kuvissa, joten eipä siellä sitten oikein kännykällä kuvat onnistuneet. Talo on aivan Tuusulanjärven rannassa, maisema ikkunoista on kaunis.
Tässä kuitenkin yksi kuva sisältä. Rauhallinen tunnelma, vaikka kävijöitä olikin melko paljon.
Seuraavaksi Ainolaan. Täällä en ollut koskaan aiemmin käynyt. Täälläkin oli hieno tunnelma.Ainolan keittiö oli yksinkertainen, mutta tarinat olivat kiehtovia. Kantovesi, puuhellat, palvelijat. Täällä mietin erityisesti naisten elämää ennen ja nykyään.
Aino Sibelius hoiti ahkerasti puutarhaa. Hän sai palkintojakin omenoistaan. Puutarhassakin on säilytetty vanhaa kasvistoa.
Kukkien ja värien runsautta!

Ainolan puutarhassa on myös säveltäjän ja rouvan viimeinen leposija.Ostin pienen mielenkiintoisen puutarhaoppaan. Sen mukana sain pussin Ainolan unikonsiemeniä. Laitanpa ensi kesänä pienen kukkapenkin Aino Sibeliuksen malliin, unikoita, ruiskaunokkeja ja kehäkukkia samaan penkkiin. Väriä!


Kävimme myös Tertin kartanossa. Sielläkin oli ihana kasvitarha. Söimme herkullisen Yrttitarhan lounaan. Tarjolla oli monenlaisia salaatteja, kasviksia, kalaa ja pääruokana paistia.


Kasvitarhassa oli myös värien hehkua. Tällaisen kun saisi omaankin puutarhaan!

Ja vielä yhteen museoon ehdin samana viikonloppuna. Mökkipaikkakunnan oma kotiseutumuseo on pieni ja herttainen.Talossa on vanha suuri hirsiseinäinen tupa ja muutama pienempi tapetoitu huone. Opas kertoi mukavia tarinoita talosta ja elämästä siellä.


Tuvan sängynpeite oli upeasti kirjottu vohvelikankaalle.

Pihan aitassa on kauniita yksityiskohtia.


Kylläpä olikin monenlaista hienoa viime viikonlopun aikana. Se olikin loman viimeinen, nyt ovat jo työt alkaneet uusin voimin.


Ihania elokuun päiviä!


6 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Ihanan seesteistä vanhan ajan tunnelmaa.

Maria kirjoitti...

Eikö olekin! Näistä tunnelmista nauttii aina.

Tauvonpaikan Kaisu kirjoitti...

Kurkistuksia menneeseen!
Se on välillä hyväksi, että osaa nähdä tämän päivän asiat.
Niin kuin tuo naisten elämäkin ennen ja nyt.

Tuo Ainola vaikuttaisi mielenkiintoiselta kohteelta.


Maria kirjoitti...

Ainola on todella mielenkiintoinen. Tällä kertaa minua kiinnosti Aino Sibelius. Puutarhaopas oli mukavaa luettavaa ☺

Timi kirjoitti...

These museums look wonderful places!
And beautiful garden!!! I wish Icould visit them someday...

Maria kirjoitti...

Yes , they are worth visiting!