lauantai 17. elokuuta 2019

OmpelupöytäSain kauniin vanhan ompelupöydän rakkaalta ystävältäni. Hän on joskus tuonut tämän Taalainmaalta. Kannen alla on pieni lokerikko, johon saa kivasti pieniä ompelutarvikkeita.


Kannen sisäpuolella on Taalainmaalle tyypillistä kukkakuviota. Tätä kutsutaan ruotsiksi 'kurbitsmålning'. Maalaustyylillä on oma historiansa. Tätä näkee monissa koriste-esineissä ja tauluissa.Lokerikon alla on suurempi laatikko. Tännehän mahtuvat kutimetkin.


Pöytä on pieni ja siro, päälläkin on koristemaalauksia. Tämä muistuttaa kivasti kesäisestä matkastamme Taalainmaalle.


Pistelin ystävälleni pienen avaimenperäriipuksen. Ja ruusuja tietenkin :). En nyt tiedä, oliko tämä vaihtokauppa ihan tasapuolinen...


Toiselle puolelle löysin kirjaimen mallin vanhasta ristipistolehdestä.


Minulla on aina yrttejä kasvamassa kasvimaalla ja ruukuissa. Kuivaan ne talven käyttöä varten. Varsinkin yksi timjamini on todella helppo, kasvaa hyvin, kuivattaessa säilyttää tuoksun ja maun. Sitä käytänkin melkein joka ruokaan.
Tänä kesänä sitruunamelissa kasvoi isoksi pensaaksi, se talvehti kukkapenkissäni onnistuneesti. Kokeilenpa kuivata sitäkin.


Ja laventelia tietenkin! Se on lempituoksuni.


Elokuu jo puolivälissä. Mukavia elokuun päiviä!


4 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Minkä aarteen olet saanut! Niin suloinen ja käytännöllinen tuo pöytäsi. Uskon, että sinulla jos kenelläkään pöytä pääsee arvoiseensa käyttöön.

Maria kirjoitti...

Olen tästä tosi iloinen ☺

Timi kirjoitti...

This sewing box looks great! And I love the litzle rose pillow!!!
I tink you made a fair trade :o)
Have a wondrful week!!!

Maria kirjoitti...

I like the sewing box very much ☺
Thank you ❤