sunnuntai 29. syyskuuta 2019

SyksyäSyyskuu on jo lopuillaan. Vielä on ollut kesän tunnelmaa, mutta pian on todella syksy. Puutarhassa on vielä syyskukkien väriä.
Tässäpä tulee syyskuun muistoja: sadonkorjuuta, Saksaa, sukkia, sieniä.

Mökillä kävimme korjaamassa satoa kasvimaalta. Tulipa todella hyvää kyssäkaalikeittoa! Ja elämäni ensimmäiset parsakaalit omasta maasta. Kiitos sisarelleni näistä taimista!Tein ruusunmarjoista linnuille talveksi herkkuja. Laitoin neulalla marjat puuvillalankaan. Pakastin marjariipukset ja otan ne lumien tultua pihalle.Pääsimme käymään rakkaiden ystävien kanssa kauniissa Baijerissa. Siellä oli viikko sitten vielä kesäisen lämmintä. Ja niin kaunista!Vehreitä peltomaisemia, enimmäkseen maissipeltoja. Hotellimme oli pienessä kylässä maaseudulla. Lehmänkellot kilkattivat ja oli rauhallista. Pieniä kyliä ja kyläteitä.
Kävin aamuisin kävelyllä hotellin lähiympäristössä. Se oli mukava alku päivälle.


Vuoristomaisema on todella kaunis. Kävimme myös Itävallan puolella Salzburgissa ja Kitzbühelissä.
Matkakohteeksi valitsimme pienen Rosenheimin kaupungin. Siellä oli kiva kävellä ja istuskella kahviloissa. Hotellimme oli maaseudulla kaupungin ulkopuolella. Saimme siis nähdä monenlaista maisemaa.Ja sitten sukkia. Miten näitä onkin niin hankala kuvata! Nämä ovat lapsen kokoiset, melko pitkävartiset sukat. Lankana Adlibriksen Socki.


Tällä kertaa kokeilin vähän erilaista palmikkoa. Mallin löysin vanhasta Novitan Sukkalehdestä.Ja sieniä. Olemme herkutelleet kanttarelleilla ja suppilovahveroilla. Ne ovatkin ainoat sienet, joita uskallan kerätä. (Muita tunnistan valitettavan huonosti)
Eräänä aurinkoisena päivänä viime viikolla lähdin töiden jälkeen metsäkahville. Se on ihanan rentouttavaa. Siellä löysinkin jälleen suppilovahveroita kastikkeen verran :).


Kiinanruusuni kukkii edelleen ahkerasti, samoin siitä ottamani kaksi pistokasta.

Värikkäitä syyspäiviä!
4 kommenttia:

Tauvonpaikan Kaisu kirjoitti...

Kyllä syksyyn mahtuu niin monenlaisia asioita, värikkäitä ja kauniita, retkiä, matkoja, kohtaamisia, käsitöitä, ja, ja .
Paljon ihanaa olit kuvannut!

Maria kirjoitti...

Kiitos Kaisu 💛 🧡

Timi kirjoitti...

I am so glad you had a wonderful time in Germany!
The socks look great!

Maria kirjoitti...

Thank You Timi for your kind comment 🧡