maanantai 5. huhtikuuta 2021

Pääsiäisenä


Pääsiäinen, suuri juhla. Edellisen pääsiäisen vietimme kotona, silloin olivat liikkumisrajoitukset voimassa. Tänä pääsiäisenä pääsimme mökille pienellä joukolla. Nämä ihmeelliset ajat näyttävät vielä jatkuvan.

Mökin pääsiäinen on lepoa, rauhoittumista, ulkoilua ja herkuttelua. Tarjolla on perinteisiä lusikkaleipiä ja rahkapullia tietenkin, lisäksi oli suklaa-appelsiinikääretorttu ja tyttären tekemä juustokakku.
Ruokana mm kanamunatäytteinen lihamureke, jota syödään vain pääsiäisenä. Jälkiruokana on yleensä jotain appelsiinia, tällä kertaa appelsiinirahkaa.


Hiihtolomalla kudoin nämä sukat Bernie-lapasista jääneistä langoista. Näistä tulikin retrosukat.Varsi kolme oikein, yksi nurin -joustinta, joka jatkuu jalkapöydän päällä sekä peruskantapää. Lankana Novitan 7veljestä.


Ystäväni pyysi villapaitaan sopivat lapaset. Näissäkin lankana 7veljestä. Ranteessa latvialainen palmikko ja kuvio islantilaisista villapaidoista.

Kirjassa Norjalaisia neuleita oli kiva Latvatähti-pipon ohje. Tässä lankana Pirtin kehräämön kampalanka. 
Pipon kavennukset tosiaan muodostavat tähtikuvion. Tätä oli todella kiva kutoa, malli oli selkeä.
Tämä on myös mukavan tuntuinen pitää.Joulun alla Paulig ja Novita julkaisivat sukkaohjeen ja kahvipaketti sai kivan uuden ilmeen. Päätin heti tehdä paketeista pussukan. Ompelin kaksi pussia yhteen ja vuoriksi laitoin kankaan. Pussi on kätevä sulkea vetoketjulla. Siihen mahtuvat sukkapuikot kivasti. Langat sukkia varten ovat odottamassa....Viime kesänä ostin Paapiin kankaan. Etsin sopivaa kaavaa siihen. No sehän löytyi tietenkin Paapiin kaavakirjasta, malli Kuulas. Olen tähän todella tyytyväinen! 


Löysin aarrearkustani Novitan kirjavaa Korpi-lankaa. Ajattelin tehdä niistä sukat. Sitten päätinkin kokeilla vihreää 7veljestä-lankaa kaveriksi. Idean tuohon raidoitukseen sain JonSukat Lauri-sukista. Noilla väreillä kuitenkaan muut kuviot eivät näyttäneet kivoilta, joten jatkoin raitoja ja tein lapaset. Näistä tuli sitten Metsä-lapaset :).

Kevät tulee ja pelakuut kasvavat. Nämä talvehtivat aina ikkunalaudalla. Helmikuun lopussa leikkasin ne ja aurinko herättelee ne uuteen kasvuun. Minulla on vanhoja valkokukkaisia, muutama vaaleanpunainen, joitakin Mårbacka-pelargoneja ja muutama tummanpunainen ruusunnuppupelargoni, jotka olen ostanut Ruotsista vanhalta rouvalta. Kesällä taas toivottavasti saamme nauttia ihanista kukista.Kevät etenee myös luonnossa. (Tosin ei vielä meidän pihallamme, täällä lumet viipyvät aina pitkään.)
Pääsiäisen aikana kävelimme mökin ympäristössä luontoa ihaillen. Näistä maisemista nautin!
 

Aurinkoisia kevätpäiviä Sinulle! 

 

2 kommenttia:

Timi kirjoitti...

Your flowers looks fantastic! I am sure they will grow in te sunshine!
The things you made are beautiful!
I hope Spring will come to you soon!
Have a nice week!!! ❤

Maria kirjoitti...

Thank You Timi💛