torstai 30. joulukuuta 2021

Joulukuussa

Joulukuun toiseksi viimeinen päivä. Onkin jo aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta. Miten onkin niin paljon helpompaa ja nopeampaa laittaa kuvat instagramin puolelle. Mutta vielä aion tätä blogiakin jatkaa.

Unelmien joulusäät ovat hellineet meitä tänä jouluna. Lunta, pakkasta ja aurinkoa! Olen nauttinut!Luonto on näyttänyt kauneutensa, vaikka kaunishan se on aina, säällä kuin säällä. Mutta erityisesti näin poikkeusaikoina luonnon ihmeet antavat voimaa.Olen kutonut (tai neulonut, mutta minä pidän tuosta sanasta) pieniä töitä enimmäkseen lahjoiksi. Junasukat uusimmalle lapsenlapselle💖 lankana Rauma finull, kämmekkäitä tyttärelle ja miehelleni Vanhalan lammastilan langoista, lapaset jouluvieraallemme Alafosslopista ja adventtisukat itselleni 7veljestä-langasta.
Tuo adventtisukkaneulonta on minun joulujuttuni. Kiitos Annika!


Huivi Nurmilintu Heidi Alanderin ohje, lankana Drops Flora,  pitkävartiset sukat Marin ohjeella,
minilapanen Sofia Kammebornin, villasukat pojalle ja pojanpojalle omalla mallilla, huivi myös Nurmilintu, tosin ilman pitsikerroksia,  ja sukat tyttärentyttärelle Marin ohjeella. Sukkien lankana 7veljestä, minilapanen Rauma Finull ja huivin lanka Novitan, en muista nimeä.
Ilopilleri-sukat pojantyttärelle, Novita 7veljestä ja Marttaraita,  hartialämmitin Vanhalan lammastilan karitsanvillasta, Novitan kirjoneulelapaset, Marin ohjeella sukat pojantyttärelle, kirjoneulelapaset ohjeella, jonka alkuperää en muista. 
Kuuntelin äänikirjana upeaa, koskettavaa Rosa Liksomin Väylää. Kuulokkeet menivät aina hankalasti solmuun, joten virkkasin ne, eivät solmiudu enää! Näissä kaikissa lankana 7veljestä.Ompelin pojantyttärelle hoitajaessun, samanlaisen tein myös veljeni tyttärelle. Pirteitä laukkuja Marimekon kankaasta, niitä olen ommellut yhteensä viisi, tyttärille ja miniöille. 
Mekkotehtaan Aino-kaavalla itselleni kiva kesämekko Marimekon palakankaista, kaksi trikoomekkoa PaaPiin kaavoilla.


Kesällä kirjoin tuon huoneentaulun, malli oli valmiiksi painettu kankaaseen. Viime jouluisen pienen kuusipistelyn viimeistelin kuusenkoristeeksi. 
Tämän joulun välipäivien pistelynä tein tuon kauniin kuusen mallilla, jonka löysin Talons Aiguilles-blogista.


Tästä tulikin nyt melkoinen luettelo :)

Äitini (85v) kanssa yhteistyössä syntyi tämä kaunis peitto, äiti virkkasi palat ja minä yhdistin ne peitoksi. Lankana Novitan 7veljestä. Yhteistyömme jatkuu vielä, paloja on melkoisesti :)


Vielä ajattelin kertoa kesästä ja syksystä, mutta jos en tänä vuonna ehdi, niin ensi vuonna sitten!

Oikein hyvää Uutta Vuotta 2022!

 

4 kommenttia:

Timi kirjoitti...

You made beautiful things last year!
Thanks for sharing! Happy New Year!!!
Oikein hyvää Uutta Vuotta!!! :)

Maria kirjoitti...

Kiitos❤ Hyvää Uutta Vuotta sinulle🌟

Tauvonpaikan Kaisu kirjoitti...

Maria,
miten kauniita käsitöitä sinä oletkaan ehtinyt viime vuodenkin aikana tehdä.
Instassa olen mukanasi kulkenut ja ihmetellyt aivan sinun näppäriä sorvia ja aikaansaavuuttasi.

Kiva, että jatkat blogia. Käyn sielläkin kurkkimassa sinun juttujasi.

Kaikkea hyvää tähän vuoteen! <3

Maria kirjoitti...

Kiitos Kaisu kauniista sanoistasi❤