torstai 23. helmikuuta 2023

Pieniä töitä


Paljon pieniä töitä tällä kertaa. Joulun alla kaikki on niin salaista, että en voinut tänne kuvia laittaa :).

Kuusikuja-kämmekkäät Pirtin kehräämön villalangasta, malli on Ronja Hakalehdon ja löytyy Novitan lehdestä 1/22.

Varusmiehelle vihreät villasukat Pirtin kehräämön Teku-sukkalangasta. Harmaa raitalanka on Vanhalan lammastilan. Tykkään tästä 3 oikein 1 nurin resorista.

Syksyllä kävimme pienellä lomalla Kolilla. Olihan upeat maisemat! Ja mukana tietenkin pieni neuletyö...Ja se pieni neuletyö oli Dropsin Keystonehat, lankana Dropsin Big merino.

 Joululahjaksi lisää sukkia. Perusmalli, 3 oikein 1 nurin, lankana 7veljestä. 
Lapaset norjalaisella Selbuvotter-mallin muunnelmalla. Näissä olikin erilainen peukalokiila. Lapasen suu on kapeampi, peukalokiila levittää mallin kämmenen kohdalle. Tämä on mukavan tuntuinen kädessä.  Mallin löysin norjalaisesta Norsk Ukeblad-lehden neuleliitteestä. Lanka on 7veljestä. 
Osallistuin taas Annika Leväsen adventtisukkien yhteisneulontaan. Tämä on kiva joulunalusperinne. Ohje ilmestyy osissa, jokaisena adventtina yksi osa. Lankana 7veljestä. Mallissa oli eri värit. On kiva aina nähdä muiden neulojien värivalinnat.

Syyslomamatkalla Luleåssa ostin Järbogarn Lovikka-lankaa. Se on pehmeää mutta jämäkkää ja todella mukavaa kutoa. Malli on perinteinen Lovikka-lapaset.Minulla oli varastossa Alafosslopi-lankaa. Siitä tuli myös kivat lovikat.


Ja riitti vielä toiseenkin pariin.


Tytär toivoi joululahjaksi toimistosukkia, ehkä jotain pitsiä. No pitsiä ei tullut, mutta tuli palmikkoa. Palmikkomallin löysin vanhasta Novitan sukkalehdestä. Lanka jälleen 7veljestä.

Joulun neuletyönä oli Järbogarn Julvanten 2022. Malli oli selkeä ja helppo seurattava. Valitsin langoiksi Pirtin kehräämön punaisen villalangan ja Vanhalan lammastilan valkoisen.

 Nämä ovat kyllä nyt lempilapaseni, kauniit ja lämpimät.Sisareni antoi ylimääräisiä lankojaan. Kudoinpa sitten nopeasti hänelle niistä huivin. Malli on Heidi Alanderin Nurmilintu vähän mukaeltuna. Pitsikuvion sijasta tein yksinkertaisia reikäkerroksia. Lanka on Novitan Icelandicwool.

 

Itselleni tein tähtipipon. Malli löytyy Ravelrystä. Lankana eräs lempilangoistani, Rauma Finull.
Jouluksi tein pienen roomboxin, kun löysin kaapista tuon kauniin  sohvan. Kudoin peiton vanhaa raanua mukaellen. 
Lyhtytalon joulussa oli uudet kalusteet. Ostin Gepetton kittejä ja tein nuo huonekalut. Pöytäliinan ja tyynyt ompelin tilkkukankaista. Äidilleni tein lahjaksi huivin Niittypellon tilan ihanasta ohuesta villalangasta. Malli on Skymningssjal, löytyy Ravelrystä

No niin, kannattaisi ehkä useammin laittaa näitä kuvia, ettei ihan ähky iskisi....
Nyt nautin hiihtolomasta, tietenkin muutama pieni työ on mukana. Ja kohtahan jo maaliskuu!

Mukavia päiviä sinulle!

 

7 kommenttia:

Timi kirjoitti...

Oh, you made so beatiful gifts for Christmas! ❤
You were really busy! :)
Have a nice weekend!!!

Maria kirjoitti...

Thank you❤ Have a nice weekend too☀️

Satu kirjoitti...

Ahkerana olet ollut 🤍 Ja niin kauniita, käytännöllisiä ja lämpimiä neulomuksia 🤍 Kaunista työnjälkeä 🤍 Mukavaa alkavaa uutta viikkoa!

Maria kirjoitti...

Kiitos Satu kivasta viestistä🥰, mukavia päiviä sinulle☀️

enkulin käsityöt kirjoitti...

Todella ahkerat kädet sinulla. Upeita ja isotöisiä neuleita olet tehnyt. Kiva tuo Kolin kuva. Neuloja ei pudota neuletta koskaan kädestään. Minä asun Nurmeksessa, joten Koli on lähes kotinurkillani.

Maria kirjoitti...

Kiitos 🥰
Kyllä teillä on upeat maisemat siellä!

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Upeita töitä!