lauantai 17. toukokuuta 2014

Kevään vihreää
Aurinkoista huomenta!

Käsityöt ovat jääneet nyt vähän kananhoidon varjoon:). Löysin lehdestä kivan koukkuamisohjeen. En ole tuota koskaan aiemmin kokeillut. Se onkin ihan helppoa ja todella hauskaa. Tuo pinta on kaunis. Teen tästä tiskirätin:).


Toukokuun alku on ollut aika viileä ja sateinen. Eilen illalla aurinko paistoi ja ilma tuntui lämpimämmältä. Huomasin, että mustikka kukkii jo. Se on minulle alkukesän merkki.Koivun lehdet ovat kauneimmillaan, kevään vihreä on niin herkkä ja raikas.
Lupiinin lehdet ovat kuin tähtiä, niin kauniita. Kyllä luonnossa on niin paljon ihasteltavaa!Muutama vuosi sitten istuttamani hyasintti jaksaa vielä kukkia.
Meidän piha on kyllä melkolailla luonnontilainen. Pojat ovat sieltä kaivaneet kanoille matoja. Kyllä kauhistuimme, kun huomasimme, että iso osa puutarhaa on kaivettu ympäri.. No, onneksi olemme suunnitelleet vähän pihan ja puutarhan kunnostusta. Jospa saisin pienen kasvihuoneenkin. Tomaatintaimet ovat jo aika komeita, tänään vien ne ensimmäisen kerran ulos.


Ruusu, Hertta ja Kielo ovat munineet joka päivä. Kyllä aamiaisella on juhlaa syödä omien kanojen munia:).
Kanojen puuhia on mukava seurata. Ne pitävät pientä potpotusta ja kaivelevat maata. Tänä aamuna olin jo varhain ruokkimassa kanoja. Korpit ja harakat pitivät palaveria lähipuissa. Yhtäkkiä kaksi peuraa asteli hiljakseen lähelleni, ne söivät heinää ja pensaiden lehtiä kaikessa rauhassa. Sain katsella niitä aika kauan, ennenkuin huomasivat minut. Aurinko paistoi, oli rauhallista ja levollista. Ihana aamun aloitus!


Kanat tietävät jo, että kun pojat tulevat lähelle, on luvassa herkkuja:)


Hyvää viikonloppua!

3 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Voi että, olipa sinulla tosiaan mukava aamu eläinten parissa!
Kanat ovat kyllä niin kotoisia ja munivat kanat erityisen ihania:)
Lämmmintä viikonloppua ja ensi viikkoa!

Marikki kirjoitti...

Voi, onnea on omat kanat ja munat!<3 :))
Ihana katsoa keväisiä kuviasi! Toskirätistä tulee niin suloisen värinen<3

Lumiruusu kirjoitti...

Minulta on mennyt tuo edellinen kanahoito päivitys ihan ohi -olin ihan ihastuksisani kun nyt löysin täällä kuvia kanatarhastasi.
kanat on ihan mun lemppreita kanssa ja niiden potpotus suloisen kuuloista!! Ihnan vaal.punainen koukuttu panunlappu tulossa.. Ihanaa alkava kesävää ja tulevaa ilmeisti hyvin lämmintä viikkoa!