lauantai 5. joulukuuta 2015

Joulukuussa
Joulukuu! Niin on taas vuosi lopuillaan. Viimeistelin jouluisia pistelyitä. Vihreän muistikirjan kanteen valitsin tuon joulukuusipistelyn. Taitaapa näissä kaikissa olla teemana joulukuusi :).

On vaan niin harmaata ulkona, että kuvaaminen ei ole onnistunut enää töiden jälkeen pimeässä. Siispä nopeasti kuvasin tänään sateisena lauantaina.


Löysin varastoistani kivasti yhteensopivat taustakankaat, punaiseen punasävyisen ja sinisävyiseen siniset tähdet.Ompelin muutamia perinne-esiliinoja mummolan mallilla. Näissä on mielestäni ihanaa nostalgista tunnelmaa.
(Oli niin kiire kuvaamaan valoisan aikaan, että en edes silittänyt...)Olen kutonut aika monet sukat jo kesän ja syksyn aikana. Tässä viimeisimpiä. Vielä on puikoilla sukat ja lapaset. Ja lankoja odottamassa...
Nuo ruskeat kämmekkäät kudoin aidosta lampaanvillasta. Tuoksuvat niin kivasti lampaalle!

Olen myös kutonut aidosta villalangasta paksuilla puikoilla isoja levyjä, jotka huovutin pyykkikoneessa. Tuli kivoja istuinalustoja syksyn ja talven retkille.


Olin myös kehruukurssilla aivan ihanassa Kirjava-puodissa. Se on yhdistetty kehruu- ja kirjakauppa. Samassa tilassa toimii myös maalaispuoti ja pieni kahvila. Kaunista ja tunnelmallista! Ja todella herkullisia korvapuusteja :)Innostuin myös virkkaamaan heijastimia. Villalangan sekaan virkkasin heijastavaa lankaa.Tämä ei varmaankaan ihan ainoana heijastimena riitä, mutta pehmeä ja kaunis se on.
Mökillä tein ruusunmarjoista talvikoristeita. Tein myös muutaman kranssin sekä rantapajusta että koivunoksista.
Marraskuussa mökillä satoi ensilumi. Koivu oli mukavan näköinen kun aurinkoisen väriset lehdet näkyivät lumen alta.Vielä pääsimme uimaan, järvi ei jäätynyt, pinnassa oli vaan muutaman sentin paksuinen sohjokerros. Kaunista oli! Ja heti niin valoisaa.Nyt maisema on ollut harmaata ja sumuista pitkään. Ja kuulemma samanlaista luvassa.


Säästä huolimatta joulu on tulossa. Nauttikaamme joulun odotuksesta.

Oikein hyvää huomista itsenäisyyspäivää!7 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oletpa ollut ahkerana ja tehnyt kauniita käsitöitä. Ihanat pistelytyöt ja tuo essu on nostalgiaa täynnä. Äidilläni oli aikanaan juuri tuollainen.

Timi kirjoitti...

Your stitching finishes look great!
And you took beautiful photos!!!
Have a nice weekend!

Eila kirjoitti...

Mukavaa lukea päivityksesi pitkästä aikaa. Paljon olet saanut aikaiseksi. Kivat pistelyt ja essu on tuttu lapsuuden ajoilta. Kivoka luontokuvia, samanlainen säätilanne on täälläkin, välillä valkeaa ja heti kohta mustaa...mutta sieltä se joulu tulee kuitenkin.

Анна Гончарова kirjoitti...

Очень красиво!!!

Irmeli kirjoitti...

Paljon olet ahkeroinut ihania käsitöitä. Kaikki kuusipistelyt ovat tosi kivoja ja kauniita viimeistelyineen.
Kovin harmaana ja sateisena ovat ilmat tosiaan pysytelleet, mutta sisällä voi sentään kynttilät tuikkia ja mieliin hiipiä pikku hiljaa iloinen joulumieli:)

Mukavaa joulunodotusta sinulle ja perheellesi!

Katri kirjoitti...

Olet ollut taas kovin ahkera! Ihania pistelyjä, kauniita sukkia, ja niin tunnelmallisia maisemakuvia. Nautinnollista joulun odotusta!

Eila kirjoitti...

Kiitos että sain tuon kauniin kuusipistelyn! Sattuipa väritkin niin sopivasti minun muutamaan vanhaan jouluiseen koristeeseen. Joulutouhuja riittää vielä parille päivälle, siivousta ja laatikoiden tekoa, mutta sitten aattona on jo kaikki valmista:)
Iloista joulunaikaa koko porukallesi!